Moj seznam spletnih dnevnikov

nedelja, 14. oktober 2018

Hodimo, da pridemo k SEBI


A kdaj zavestno razmišljate o vsakem koraku, ki ga naredite? Korak z levo nogo, korak z desno, korak naprej, korak nazaj? Se zavedate podlage na katero stopate, so spodaj kamenčki, trdi asfalt ali mehka trava? Ste udobno obuti ali vas kje čevelj žuli?

Hoja je naše osnovno gibalno sredstvo, pri večini tako samoumevna in neizkoriščena prednost, ki ima veliko pozitivnih in zdravilnih lastnosti za naše telo. Ne potrebujemo veliko, le športne copate in popolnoma vseeno je, kako se uredimo. Naj nam bo udobno in prijetno. Sprehod nam je na voljo vse dni v letu, v vseh vremenskih pogojih.

Hoja pripomore k znižanju krvnega pritiska, izboljša kvaliteto spanca, pripomore k izgubi kilogramov, k pospešitvi prebave, izboljša gibljivost sklepov, krepi imunski sistem…
Dokazano pa pripomore tudi k izboljšanju splošnega počutja, sprostitvi uma in telesa. Je brezplačna vadba in čas, ko se lahko povežemo sami s seboj, s svojim bistvom, svojimi mislimi.
S korakanjem in sinhronim premikanjem rok, se v naših možganih tvorijo hormoni sreče in sproščenosti. Prav tako pa nove nevronske povezave med levo in desno možgansko hemisfero. Ravno to je tisto, kar pripomore k sproščenosti, svežini, novim mislim, novi perspektivi in novim rešitvam. Čustvene izbruhe povežemo z logično stranjo jih racionaliziramo in pojasnimo; resnim odločitvam, pa lažje dodamo še duhovno plat. Naše telo je eno in hoja, nas povezuje v celoto.

Ko hodimo v naravi lahko opazimo letečega metulja, psa, ki se zadovoljno kopa v potoku. Listje, ki glede na sezono krasi drevesa. V naravi najdemo še veliko lepega, le na sprehod moramo. To so naravne danosti, ki nam umirijo um in pobožajo srce. Ob rednih sprehodih, lahko najdemo notranji mir, sproščenost in odklop, ki ga potrebujemo v stresnih situacijah. Včasih je stresa preveč in potrebujete še kakšen nov uvid ali podporo, poskusite poiskati pomoč, ki bo primerna za vas (tudi mi smo vam na voljo: www.center-pandora.si).

Se lahko podate na sprehod, kar tako brez namena in razloga? Poskusite le biti, to kar ste, saj ravno vaš pristni notranji jaz, je tisti ki osvobaja, ljubi in zdravi. Prisluhnite svojim mislim, svojim potrebam in željam, ki vam jih notranjost nežno razkriva. Vsak korak k sebi, lahko začnete z zunanjim korakom levo, desno. In pot sprememb se bo odprla pred vami, konec koncev ste sami tisti, ki se premikate. Kar poglejte kam vse lahko pridete: do kuhinje, do prvega hriba, ali po Evropi. 
In vse to se začne s preprostim prvim korakom.


Ni komentarjev:

Objavite komentar